Voor vakkundig dakwerk in Noord-Brabant

Contact

Voor vakkundig dakwerk in Noord-Brabant

Contact

Voor vakkundig dakwerk in Noord-Brabant

Contact

Als allround schoorsteenveegbedrijf verzorgen wij ook diverse dakwerkzaamheden. Dit doen wij in geheel Noord-Brabant. Is uw dakgoot verstopt? Wilt u uw dakpannen laten coaten? Of nieuwe dakbedekking laten leggen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Contact opnemen

Ook uw dak in optimale conditie

Voor particulieren en bedrijven in onder andere Eindhoven, Tilburg, Breda en omstreken voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 • Plaatsen van dakbedekking (ook EPDM)
 • Dakrenovatie (ook monumentaal)
 • Plaatsen van dakkapellen, dakramen, dakvensters, lichtkoepels en dakaccessoires
 • Complexe dakconstructies (vernieuwen dakbedekking aangrenzend plat, dakkapellen, balkons)
 • Timmer- en metselwerk
 • Vernieuwen dakbeschot
 • Aanbrengen dakisolatie (dakplaten)
 • Vorsten afwerken met specie of Flexim
 • Installeren van zonnecollectoren

Dak laten isoleren

Door de nieuwste technieken op het gebied van dakisolatie toe te passen, bespaart u flink op uw stookkosten met een minimale investering. Bovendien maken diverse subsidies het aantrekkelijk om uw dak nu te isoleren. Vraag gerust naar meer informatie.

DAKGOOT REINIGEN

Stroomt uw dakgoot over tijdens een heftige regenbui? Dan kan uw hemelwaterafvoer verstopt zijn door bladeren, takken en ander vuil. Vaak leidt dit tot waterschade. Zorg ervoor dat u waterschade voor bent en laat onze experts uw dakgoten en regenpijpen reinigen en onderhouden.

De gevolgen van een verstopte dakgoot

Indien hemelwater niet via de gebruikelijke afvoer weg kan lopen, bestaat de kans dat het langs uw buitenmuren naar beneden gaat stromen. Hierdoor kan water zich in kieren en scheuren gaan nestelen waardoor schimmel ontstaat. Ook geeft dit een verhoogde kans op houtrot bij kozijnen, gevelbekleding, sierlijsten en deuren. Bovendien is stilstaand water de ideale broedplaats voor muggen.

Periodiek onderhoud dakgoot

Een jaarlijkse reinigings- en controlebeurt is dé manier om een verstopte hemelwaterafvoer te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig onderhoud door ons te laten uitvoeren. Het laten plaatsen van bladvangers of boldraadroosters is ook een optie tegen vuil. Zo blijven uw dakgoten schoon en bespaart u op eventuele kosten voor reparatie.

Laat uw dakgoot reinigen

DAKWERK REINIGEN EN IMPREGNEREN

Naast uw dakgoten is het raadzaam om uw dak te laten reinigen. Uw dak kan extra beschermd worden als u deze na reiniging laat impregneren. Zo voorkomt u lekkage, vorstschade en begroeiing. Ook oogt uw huis schoon en fris. We behandelen niet alleen dakpannen, maar ook shingles, golfplaten en lei. Dit doen we als volgt:

 • Dakreiniging: onder hoge druk spuiten we heet water op het dak. Door de druk en temperatuur lost het vuil op in het water. Het opgeloste vuil spoelen we hierna van het dak.
 • Impregneren: onder lage druk brengen wij een impregneermiddel aan op het dak. Het dak is waterafstotend, terwijl vocht onder de dakpannen verdampt.
 • Dakcoating: na het reinigen en impregneren van uw dak heeft u de mogelijkheid uw dakpannen te laten coaten.


Waarom kiezen voor dakcoating?

Dakcoating wint snel aan populariteit in Nederland. De reden hiervoor is dat deze methode veel goedkoper is dan het leggen van nieuwe dakpannen maar wel dezelfde uitstraling geeft. Ook is het mogelijk om uw dak een compleet andere kleur te geven met dakcoating. Met een airless spuit wordt onder lage druk dakcoating aangebracht. Vocht wordt geweerd, terwijl het dak wel kan blijven ‘ademen’. Uiteraard heeft u garantie op al onze werkzaamheden.

LOOD VERVANGEN

Is het lood op uw dak aan vervanging toe? Lood kan in de loop der jaren aangetast worden door weersomstandigheden. Het Ambacht Onderhoud controleert en onderhoudt het lood op uw dak graag voor u. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat het lood goed is samengevoegd om lekkages te voorkomen. Indien het lood op uw dak aan vervanging toe is, snijden we het oude lood weg en vullen we het aan met nieuw lood. Daarbij frezen we de lintvoeg uit en brengen we nieuwe voegen aan. Dergelijke loodafdichtingen kunnen we toepassen op onder andere: 

 • Schoorstenen
 • Dakkapellen
 • Aanbouwen
 • Waterslagen
 • Dorpels

Weet u niet zeker of het lood aan vervanging toe is? Wij kunnen de staat van uw dak en het lood kosteloos inventariseren. Voordat we de werkzaamheden uitvoeren voorzien wij u van een vrijblijvende offerte. Neem hiervoor gerust contact op.